Uitnodiging 19 oktober 2024 • najaarsbijeenkomst

Met genoegen nodigen wij u uit de 101ste bijeenkomst van het Godfried Bomans Genootschap bij te wonen op zaterdag 19 oktober 2024

Locatie
Sociëteit Vereeniging 
Zijlweg 1 
2013 DA Haarlem

Lunchbuffet en kosten
Voorafgaand aan de lezingen kunt u deelnemen aan een lunchbuffet. Daarbij is één drankje inbegrepen (gelieve bijkomende drankjes zelf af te rekenen).

De lunch kost € 38,00 per persoon en kan alleen vooraf (vóór 8 oktober) met een bankoverschrijving op IBAN NL37 INGB 000 299 9079 t.n.v. Godfried Bomans Genootschap te Bodegraven worden voldaan o.v.v. lunch. 

Aanmelden
Graag willen wij weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen, daarom verzoeken wij u vóór 8 oktober 2024 een e-mail te sturen naar bijeenkomst@godfriedbomans. nl. Schriftelijk aanmelden kan ook door een aanmelding, o.v.v. aantal personen en of u deelneemt aan de lunch, te sturen aan de secretaris t.a.v.:
Shishir Bestebreur
Dravik 10
3755 WG Eemnes

Programma

12.00 uur Lunch 
14.00 uur Opening 
14.15 uur ARJAN PETERS
over de vele voorwoorden van Godfried Bomans * 

Komaan, weer eens een 
voorwoordje geschreven *

15.15 uur Pauze 
15.45 uur GÉ VAARTJES over de biografie Vleugelman 
16.15 uur PETER IJSENBRANT over Stichting Desiderata 
16.30 uur Nawoord van GODFRIED BOMANS 
16.45 uur Afsluiting met borrel 

* Aan het eind van lezing zal het eerste exemplaar van het boek van deze lezing aangeboden worden aan Gé Vaartjes. Arjan Peters (1963) is interviewer, journalist, redacteur en sinds 1 augustus literatuurcriticus bij HP/De Tijd. Hij heeft meerdere keren over zijn bewondering voor Godfried Bomans geschreven, onder meer in het voorwoord Een meesterlijke speler bij de heruitgave van De verliefde zebra en andere verhalen. 

Uitnodiging bijeenkomst Godfried Bomans Genootschap

over Komaan, weer eens een woordje gescheven

Komaan, weer eens een woordje geschreven bevat de tekst van de voordracht van 19 oktober 2024 te Haarlem door Arjan Peters aangevuld met enige specimina van voorwoorden zoals Godfried Bomans die heeft gepubliceerd. 

Het boek is een uitgave van Stichting Desiderata, Genootschap van Boekenvrienden te Tilburg; in samenwerking met het Godfried Bomans Genootschap. De uitgave is een hardcover boek, genaaid gebonden, in full colour, met 48 pagina’s binnenwerk; afmeting van het boek: 17 x 23,5 cm.

ISBN/EAN: 978-90-8334023-4
De prijs van het boek is € 13,50 (exclusief verzendkosten) 

Het portret van Bomans op het omslag is gedrukt naar een linosnede van Ivo van Leeuwen op basis van een ‘still’ uit de ncrv-uitzending Waar zijn de geesten?, in de serie Tussen hemel en aarde (6 november 1971). 

Alle exemplaren van het boek worden voorzien van een los bijgevoegd op bijzonder papier gedrukt portret van Godfried Bomans; deze zijn gedrukt op de Avalon Pers te Woubrugge en de Desiderata Pers te Tilburg. 

U kunt de uitgave bestellen door een e-mail te sturen naar desiderata@kpnmail.nl en te vermelden dat u een exemplaar wilt ontvangen. Uiteraard ook met vermelding van uw naam en uw volledige adresgegevens

U hoeft NIET direct te betalen. Bij bestelling ontvangt u het exemplaar met rekening. Als de posterijen in Nederland en België doen wat ze behoren te doen, ontvangt u dan het boek in de week van 21 oktober 2024. 

Op de najaarsbijeenkomst van het Godfried Bomans Genootschap zijn uiteraard ook exemplaren van deze uitgave te verkrijgen.